Je bekijkt nu Waarom kiezen voor een BBQ buffet op je bedrijfsfeest?
  • Bericht gepubliceerd op:25/03/2023

Waarom kiezen voor een BBQ buffet op je bedrijfsfeest? 

Als bedrijfsevenementen weer op de agenda staan, is het kiezen van de juiste catering een belangrijk iets om over na te denken. Bij BBQ Specialist is dit geen enkel probleem en denken we uiteraard graag met je mee. Een BBQ doet het op een bedrijfsfeest namelijk altijd goed. Wist je dat de geschiedenis van het barbecueën al enkele honderden jaren teruggaat? De keuze is enorm en ook de informele sfeer zorgt ervoor dat je wat sneller met elkaar aan de praat raakt. Dus heb jij binnenkort een bedrijfsfeest op de agenda staan, dan is het zeker de moeite waard om het cateringgedeelte in te laten vullen door de BBQ Specialist. Hoe, waarom en wat de voordelen zijn, vertellen we je in dit artikel. 

 

Waarom catering een belangrijk onderdeel is van een bedrijfsfeest 

Een bedrijfsfeest is een belangrijk moment voor een bedrijf om de werknemers te bedanken voor hun harde werk en prestaties te vieren. Bij het organiseren van zo’n feest moet er aan veel zaken worden gedacht, waaronder de cateringopties. Het kiezen van het juiste eten en de juiste presentatie ervan kan een groot verschil maken voor de gasten en de sfeer van het evenement. 

Een BBQ buffet is een cateringoptie die de laatste jaren steeds populairder is geworden voor bedrijfsfeesten. In tegenstelling tot traditionele catering biedt een BBQ buffet een informele sfeer, een ruimte keuze uit verschillende soorten eten en een centraal punt om het evenement omheen te bouwen. 

 

Een BBQ buffet biedt iets voor iedereen 

Eén van de grootste voordelen van een BBQ buffet is dat je je gasten een enorme keuze aan verschillende soorten een biedt, waardoor er voor iedereen iets te vinden is. Of je nu een vegetariër bent of een fervent vleesliefhebber, er is voor ieder wat wils. Het is ook gemakkelijk om het menu aan te passen op basis van de wensen van de gasten. Bijvoorbeeld, als een gast een specifiek dieet volgt, kan de chef kok eenvoudig een gerecht maken dat past bij zijn of haar dieetwensen. Helemaal wanneer je kiest voor de braadmeesters van de BBQ Specialist. Zo heb je helemaal nergens geen omkijken meer na, wat jouw als gastheer en in dit geval eigenaar van het bedrijf de kans geeft om met iedereen een praatje te kunnen maken.

De informele sfeer bevordert een positieve werkomgeving 

Een BBQ buffet heeft een ontspannen en informele sfeer, wat kan helpen om de spanningen op het werk te verminderen en de algehele sfeer op het evenement te verbeteren. In tegenstelling tot een formeel diner waarbij gasten aan tafel zitten en worden bediend, biedt een BBQ buffet een meer informele en interactieve ervaring. 

Het zelfbedienings aspect van het barbecueën moedigt gasten aan om te socializen en te communiceren met hun collega’s, wat kan leiden tot een betere teambuilding en relaties op de werkplek. Het is ook een geweldige manier om nieuwe collega’s te ontmoeten en het bedrijf op een meer persoonlijke manier te leren kennen. Kortom, alle ingrediënten voor de perfecte BBQ. 

Bovendien kan de informele sfeer van een BBQ buffet het management in staat stellen om meer open te communiceren met het personeel. Het kan helpen om de hiërarchie binnen het bedrijf te doorbreken en een positieve werkomgeving te bevorderen waarin alle medewerkers zich gewaardeerd voelen. Niet voor niets kiezen steeds meer bedrijven voor een volledig verzorgde BBQ op locatie. 

 

Een BBQ buffet is vaak kosteneffectiever dan traditionele catering 

Wanneer je kiest voor een BBQ buffet, dan scheelt je dit vaak enorm in de kosten ten opzichte van de traditionele catering zoals we deze uiteraard ook kennen.  Dit komt doordat er geen kosten zijn voor dure servies, bestek en tafelkleden. In plaats daarvan kunnen er wegwerp borden, -bekers en -bestek worden gebruikt, wat de kosten aanzienlijk kan verlagen. Let hierbij wel op dat sinds de SUP-wetgeving PP en ook PET niet meer is toegestaan. Uiteraard houden we hier bij de BBQ specialist rekening mee en wordt er alleen gebruik gemaakt van duurzaam bestek, servies en overige materialen die nodig zijn voor een onvergetelijke BBQ.  

Daarnaast zijn de arbeidskosten voor het bereiden en serveren van het eten vaak lager bij een BBQ buffet. Omdat het buffet zelfbediening is, zijn er minder mensen nodig om het eten te serveren en de gasten te bedienen. Dit zorgt vaak ook voor een snellere doorloop, waardoor de gasten meer tijd hebben om te socializen en te genieten van het evenement. Helemaal wanneer je kiest voor een braadmeester op locatie, die het eten van A tot en met Z voor je bereid. Zo kun je onbezorgd genieten van de geweldige sfeer en ben je ervan verzekerd dat het eten op de juiste manier wordt bereid. 

 

Laat je geheel ontzorgen door de BBQ specialist 

Als bedrijf is het belangrijk om tijdens een bedrijfsfeest volledig te kunnen genieten en te ontspannen. Kiezen voor een BBQ specialist kan hierbij helpen. Niet alleen wordt er gezorgd voor heerlijk eten, maar ook voor alle benodigdheden, zoals servies en bestek, die bij het BBQ buffet passen. Het afwassen wordt ook volledig uit handen genomen, waardoor je je als organisator van het bedrijfsfeest volledig kunt richten op de andere aspecten van het evenement. De BBQ specialist zorgt voor een zorgeloze en ontspannen ervaring, waarbij gasten kunnen genieten van het heerlijk bereide eten door één van onze koks. Dit kan helpen om de algehele ervaring van het evenement te verbeteren en de werknemers een onvergetelijke tijd te bezorgen